6060 Tiszakécske, Kossuth Lajos utca 40.
  • Nyitvatartási idő

    Vasárnap, Hétfő: zárva
    Kedd, Péntek: 08:00-18:00
    Szerda, Csütörtök: 09:00-17:00
    Szombat: 08:00-12:00

  • Email

    konyvtartiszakecske@gmail.com

  • Telefon

    +36-76/441-107

Magyar Kultúra Napja

2024.01.24.

A magyar kultúra napját január 22-én Maros Miklós és Sánta Zoltán közreműködésével, népes közönség körében ünnepelhettük meg a városi könyvtárban.

Ezen az estén felejthetetlen élményben volt részünk. Maros Miklós nemcsak gitározott és énekelt, hanem a legegyszerűbb módját választotta annak, hogy méltóképpen tegye ezt a napot kivételessé, hiszen Szilágyi István „Hollóidő” című könyvének borítóját viselte a pólóján, valamint a Kossuth és József Attila díjas erdélyi magyar író „Bolygó tüzek” című novelláskötetéből olvasott fel.

Buda Ferenc „Dal” című versét Maros Miklós zenésítette meg, és nagy átéléssel adta elő. Buda Ferenc: Dal Lelt kincsem békasó, torkomra ég a szó, átjár a lápi szag, elnyel a lágy iszap. Elrejt, magába von, tort ül halálomon, nádgyökér fölemészt, fűgyökér elenyészt. Fű leszek, nád leszek, lidérces láng leszek, világnak, magamnak örökre elveszek.

Csontváry Kosztka Tivadarra, a Napút festőjére emlékeztünk az egyik leghíresebb „Zarándoklás a cédrusokhoz Libanonban” című festményén keresztül, majd Cseh Tamás dalával zártuk az estét.

Köszönjük Maros Miklósnak, aki beavatott minket ezen az estén egy különleges tudás birtoklásába, és Sánta Zoltánnak a zenei közreműködést.

Skip to content