6060 Tiszakécske, Kossuth Lajos utca 40.
  • Nyitvatartási idő

    Vasárnap, Hétfő: zárva
    Kedd, Péntek: 08:00-18:00
    Szerda, Csütörtök: 09:00-17:00
    Szombat: 08:00-12:00

  • Email

    konyvtartiszakecske@gmail.com

  • Telefon

    +36-76/441-107

Buda Ferencet köszöntötték 85. születésnapja alkalmából

  • Home
  • Híreink
  • Buda Ferencet köszöntötték 85. születésnapja alkalmából
2021.11.06.

Buda Ferenc költőt és műfordítót ünnepeltük a városi könyvtárban 85. születésnapja alkalmából családja, barátai, és tisztelői körében 2021. november 4-én. A sok díj közül, amit ennyi idő alatt megkapott csak néhányat említünk meg, mint például, a Kossuth és József Attila díj, a Nemzet Művésze díj, a Magyar Művészetért díj, Kecskemét város díszpolgára, a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje és Balassi Bálint emlékkard tulajdonosa, Déry Tibor díj, Kölcsey díj, Ratkó József díj stb.

Élete, munkássága elementáris erőt képvisel, hat gyermek édesapjaként pedig méltó megbecsülés övezi.

A köszöntések, a jókívánságok mind a szeretetről, a tiszteletről és a megbecsülésről szóltak. Az átadott ajándékok pedig méltó helyre kerültek.

Meglepetésvendégünk Lövétei Lázár László, József Attila- és Radnóti díjas valamint Balassi Bálint-emlékkarddal kitüntetett költő, műfordító, a csíkszeredai „Székelyföld” kulturális folyóirat korábbi főszerkesztője, akit 2020-ban Salvatore Quasimodo Emlékdíjjal tüntették ki.  László Csíkszentdomokosról érkezett, és a hosszú út alatt amíg vezetett verset írt Feri bácsinak, amit fel is olvasott. Az eredeti vers fénymásolt változatát Önök is elolvashatják. A találkozás öröme, a tartalmas beszélgetés, a Buda Ferenc által felolvasott saját versek élménye magával ragadta a közönséget.

Az est folyamán Maros Miklós, Kiss Benedek Buda Ferencnek írt versét olvasta fel „Utak keresztje” címmel. A későbbiekben közreműködött még Tatár Imre amatőr zenész, aki megzenésítette Feri bácsi „Isten szalmaszálán című, és Áprily Lajos „A finálé” című versét.

Buda Ádám Tinódi díjas énekmondó és Rossa Levente a Tabulatúra Régi Zene együttes vezetője, megzenésített Buda Ferenc verseket adott elő.

Buda Ferencnek és családjának jó egészséget kívánunk, a könyvtár nyitvatartási ideje alatt pedig a családtagok kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők.

Skip to content