6060 Tiszakécske, Kossuth Lajos utca 40.
  • Nyitvatartási idő

    Vasárnap, Hétfő: zárva
    Kedd, Péntek: 08:00-18:00
    Szerda, Csütörtök: 09:00-17:00
    Szombat: 08:00-12:00

  • Email

    konyvtartiszakecske@gmail.com

  • Telefon

    +36-76/441-107

Rejtélyek éjszakája a Városi Könyvtárban

2021.11.02.

Október 29-én a városi könyvtárba a „Rejtélyek éjszakájára” várták az érdeklődőket. Színes programok szórakoztatták a kicsiket és a felnőtteket egyaránt.

A varázslatos illatok világába Tuza Gergő avatta be a hallgatóságot, aki játékosan, de mégis sok ismerettel gazdagította az illatfelismerő játékban résztvevőket. Nem volt könnyű az illatokat kitalálni, de ennek ellenére szép számmal születtek helyes megoldások.

Kerti Zsolt a 3D origami mestere Soltról érkezett, akinek lélegzetelállító kiállítása üde színfoltként hatott a könyvtár falai között. A háromszögekből hajtogatott modulokból különféle nagyságú figurák, több nap, több hét, vagy több hónap munka után születnek meg. Hihetetlen kreativitás, térlátás és kitartás kell ennek a hobbynak az életben tartásához. A gyerekek kipróbálhatták a modulok hajtogatását és összerakását.

A Mikropódium Családi Bábszínház tagjai, Aracs Eszter és Lénárt András közreműködésével olyan árnyszínház előadást nézhetett a közönség, ahol a figurákat a gyerekek maguk készítették el, és maguk keltették életre.

Bardócz Attila világutazó, földrajz-rajz szakos tanár Izlandról tartott nagyon különleges előadást, meghökkentő fotókat vetített a vulkánkitörésről és mesélt élményeiről. Köszönjük a közreműködőknek és a rendezvényre ellátogatóknak a részvételt.

Skip to content