6060 Tiszakécske, Kossuth Lajos utca 40.
 • Nyitvatartási idő

  Vasárnap, Hétfő: zárva
  Kedd, Péntek: 08:00-18:00
  Szerda, Csütörtök: 09:00-17:00
  Szombat: 08:00-12:00

 • Email

  konyvtartiszakecske@gmail.com

 • Telefon

  +36-76/441-107

„Könyvtárba mentem, de honnan indultam”

2022.04.07.

Második alkalommal került megrendezésre Tapodiné Máté Ilona által kidolgozott mintaprogram, helyismereti vetélkedő formájában a városi könyvtárban.

A kétfordulós vetélkedő első moduljában a várost kellett körbejárni a három fős csapatoknak a kapott feladatlappal, melyen apró képrészletek voltak a város nevezetes épületeiről, műemlékeiről. Feladat volt még, hogy egy nevezetességről gyűjtsenek információkat a könyvtár, vagy helyi emberek segítségével.

A második része a vetélkedőnek április 7-én délelőtt zajlott a könyvtárban. Az általános iskolák 6. osztályos tanulói 9 csapatot alkotva versenyeztek egymással. 7 állomáson, különböző helyismereti feladatok várták a gyerekeket. A verseny végeztével megszülettek az eredmények.

Az I. helyezést a Csajok csapata (Rádóczi Jana, Csikós Viktória, Makrai Lívia), II. helyezést az Észbontók csapata (Ézsiás Kristóf, Tompa Csenge, Fődi Benett), a III. helyezést a Lángelmék csapat (Csabai Nikolasz, Balla Tamás, Pántya Gergő), mind a Móricz Zsigmond Általános Iskola tanulói vitték el.

Az első három helyezett ajándékait a Tiszakécskei Honismereti Kör ajánlotta fel.

Skip to content