6060 Tiszakécske, Kossuth Lajos utca 40.
  • Nyitvatartási idő

    Vasárnap, Hétfő: zárva
    Kedd, Péntek: 08:00-18:00
    Szerda, Csütörtök: 09:00-17:00
    Szombat: 08:00-12:00

  • Email

    konyvtartiszakecske@gmail.com

  • Telefon

    +36-76/441-107

Mallorcai páros koncertezett a könyvtárban

2020.02.22.

Mallorcai páros koncertezett a könyvtárban

Ignasi Simó és Balta Bordoy, azaz a Los Peligrosos Gentlemen spanyol duója muzsikált a Városi Könyvtárban.

A Palma de Mallorcáról származó, de pár éve Barcelonában élő és koncertező zenészek egy magyarországi koncertturné apropóján látogattak el Tiszakécskére.

A zenészek február 20-án Budapest egyik legfelkapottabb zenei klubjában a Muzikumban léptek színpadra. A doboknál Varga Szabolcs, még a basszus gitárnál Kass Levente szállt be ritmusszekció gyanánt a páros mellé.

Február 21-én, Szegeden, a Nyugi Kertben, az egyetemisták egyik közkedvelt szórakozóhelyén folytatódott a spanyolok koncertsorozata, majd február 22-én délután, Tiszakécskén a Városi Könyvtárban zenéltek lelkes közönség előtt. A helyi rendezvényre a Kécskei Krónikától is ellátogattunk, ahol nagy sikert aratott Ignasi és Balta. Vastaps mellett búcsúztak, majd lemezeiket dedikálták a kécskeieknek.

Ezt követően még február 22-én késő este Kiskunfélegyházán, a Rocktárban megrendezett II. Forrás Pálinka és Blues Fesztiválon adták elő blues-al, dzsesszel és soul-al megfűszerezett műsorukat.

A zenészek a Kécskei Krónikának nyilatkozva elmondták; nagyon tetszik nekik Magyarország, ahol először járnak, s Tiszakécske is nagyon megtetszett nekik, ahol magyaros ételeket és tradicionális italokat kóstolhattak, s rendkívüli vendégszeretetet tapasztaltak. Külön öröm számukra, hogy beszállt melléjük a már említett két nagyszerű kécskei zenész a koncertek során.

szöveg: Sánta László, fotók: Sánta László, Sipos Bence

forrás: Kécskei Krónika

Skip to content