6060 Tiszakécske, Kossuth Lajos utca 40.
  • Nyitvatartási idő

    Vasárnap, Hétfő: zárva
    Kedd, Péntek: 08:00-18:00
    Szerda, Csütörtök: 09:00-17:00
    Szombat: 08:00-12:00

  • Email

    konyvtartiszakecske@gmail.com

  • Telefon

    +36-76/441-107

Megszépült a ,,kultúra temploma”

2016.03.18.

A felújított Városi Könyvtárat 2016. március 18-án ünnepélyes keretek között adták át.

A rendezvényen Tapodiné Máté Ilona az Arany János Művelődési Központ és Városi Könyvtár vezetője köszöntötte a megjelenteket, külön kiemelve Kovács Ernőt Bács-Kiskun megye kormánymegbízottját, dr.  Ruszinkó Ádámot turizmusért felelős helyettes államtitkárt, Tóth Jánost Tiszakécske Város polgármesterét, Kovács Miklóst a település díszpolgárát, valamint a képviselőtestület megjelent tagjait.

A könyvtár vezetője beszédében köszönetet mondott a város vezetésének a felújítás megvalósulásáért, majd átadta a szót városunk polgármesterének.

Tóth János elsőként Kovács Ernőnek köszönte meg az elmúlt tizenhat év eredményes városvezetői munkáját, amelynek eredményeként Tiszakécske hitelek nélkül gyarapodhatott. Az önkormányzat gazdaságilag példásan működött, így nem volt szüksége a városnak állami segítségre az alapvető működéshez. Ezt a példás gazdálkodást a kormány is jutalmazta, így kaphatott a település 200 millió forintot a konszolidációs keretből. Ebből a forrásból, egészen pontosan 40 millió forintból újította fel a Városi Könyvtárat az önkormányzat.

A polgármester köszönetet mondott a kivitelező Nagy Jánosnak az elvégzett precíz munkáért, valamint dr. Ruszinkó Ádámnak, aki az elmúlt időszakban adománygyűjtő estet szervezett a könyvtár javára. Az ott összegyűlt pénz és a városi támogatás által a könyvtár teljes bútorzata még az idén le lesz cserélve, több mint 5 millió forint értékben.

A város vezetőjének szavai után a szalagátvágás ünnepélyes pillanatai következtek, majd Kovács Ernő megyei kormánymegbízott mondta el gondolatait:

Nagy örömmel tölt el, hogy megújulhatott ez az intézmény is. Fontos, hogy a kivitelezésen helyi vállalkozó dolgozhatott. Már régóta szerettük volna, hogy a könyvtár megszépüljön, ezáltal méltó környezetben tölthessék el idejüket az olvasók és a kulturális programok vendégei. Én úgy gondolom, hogy ez az épület még ma is egy templom; a kultúra temploma Tiszakécskén. Isten éltesse az itt dolgozókat, az ide járó embereket és kívánom, hogy a város apraja-nagyja még sok-sok évig erőben, egészségben használhassa ezt az épületet.

 

A megye vezetőjének szavai után, a rendezvény második részében az Álomfogó Alapítvány kezdeményezésére a településünkre is elhozott Négyszögletű Kerek Kiállítás – Vándortárlat Lázár Ervin születésének 80. évfordulója alkalmából – megnyitójára került sor. A könyvtár második emeleti termében berendezett kiállítást Böszörményi Gyula József Attila-díjas író gondolataival és a tiszakécskei óvónők alkotta Napsugár Bábcsoport  előadásával nyitották meg.

A bábjáték után a szép számban jelenlévő vendégek megtekintették a kiállítást, majd az est további részében jó hangulatú, kötetlen beszélgetéssel fejeződött be a Városi Könyvtár ünnepe.

További képek a Kécskei Krónika facebook oldalán (ide kattintva) találhatóak!

szöveg: Sánta László, fotók: Csikós János

Skip to content