6060 Tiszakécske, Kossuth Lajos utca 40.
  • Nyitvatartási idő

    Vasárnap, Hétfő: zárva
    Kedd, Péntek: 08:00-18:00
    Szerda, Csütörtök: 09:00-17:00
    Szombat: 08:00-12:00

  • Email

    konyvtartiszakecske@gmail.com

  • Telefon

    +36-76/441-107

Sporttáboros gyerekek a könyvtárban – QR-kódos kaland

  • Home
  • Híreink
  • Sporttáboros gyerekek a könyvtárban – QR-kódos kaland
2024.07.25.

Július 25-én délelőtt ismét sporttáboros csoport érkezett a városi könyvtárba, hogy egy izgalmas és interaktív QR-kód játszmában vegyenek részt.

Az esemény célja a gyerekek olvasási kedvének növelése és digitális kompetenciáik fejlesztése volt, miközben szórakoztató és tanulságos feladatokat oldottak meg.

A játszma öt fő témakör köré épült. Ezek a témakörök állatokkal, járművekkel, versekkel, filmekkel és filmforgatással, valamint ismert írók könyveivel voltak kapcsolatosak.

A résztvevők digitális eszközök segítségével dolgoztak, mint például okostelefonok, amelyeken QR-kódokat olvashattak be. Ezek a kódok különböző feladatokhoz és információkhoz vezették őket. Ettől függetlenül a központi szerep a könyveké volt, hiszen a feladatok megoldásához gyakran szükség volt a könyvekben található információkra.

A program célja az volt, hogy a gyerekek játékos módon fedezzék fel a könyvtár kincseit és közben hasznos készségeket sajátítsanak el.

A könyvtár munkatársai bíznak benne, hogy az ilyen programok hozzájárulnak a gyerekek olvasási kedvének növeléséhez és hosszú távon is pozitív hatással lesznek rájuk.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to content